Wednesday, August 12, 2009

Borak-borak Dengan RAT - Zahiril Adzim


Akhirnya, aku sempat juga meluangkan masa dengan Zahiril Adzim. Ada orang kata dia 'hot'. Ada orang kata dia sudah berada di puncak kariernya; dengan memenangi Pelakon Lelaki Harapan Terbaik di Festival Filem Malaysia-22 mingu lalu.

Walau apa pun, aku masih anggap dia sebagai rakan sekerja. Ada orang tanya aku; kau sekarang manager Zahril Adzim ke? Aku jawab; dia tak mampu bayar RM5000.

Ada yang minta nombor telefon dia, aku minta maaf sangat fasal aku diberi kepercayaan. Ada yang minta latar belakang dia (korek rahsia peribadi), aku kata; aku tak suka campur hal peribadi orang lain sepertimana aku tak suka orang lain campur hal peribadi aku.

Ikuti temubual aku dengan salah seorang pelakon utama Teater Kompilasi Vol2, Zahiril Adzim.


Hari tu kau pergi Cannes dengan siapa? Kau rasa glamour tak?

Hari tu aku pergi dengan Chris, Nandita, Yatsuhiro, Pierre (bukan Pierre Andre ya, ni Pierre betul punya mamat dari Perancis). Dan sepatutnya dengan Mislina. Tapi dia tak dapat pergi sebab kena tahan dekat KLIA. Nak wakil negara ni beb, tapi dihalang dengan orang negara sendiri jugak! Macam mana? Sapa nak jawab?

Glamour? Ada lah rasa sikit masa aku nak beli rokok sekaton dekat airport, duty free. Masa tu tertunjuk duit Euro Dollar. Lepas tu, gadis kaunter tu tanya nak pergi mana. Aku jawab, nak pergi Cannes! Nak bawak filem KITA (AKU, DIA DAN MALAYSIAN) bertanding sana! Nak wakil negara kita beb! Amacam, rokok sekaton ni boleh bagi free ke?

Dia cakap "Whatever". Ke-glamour-an aku dibunuh kat situ je.


Cakap pasal lakonan...... babak menangis tu airmata original ke pakai eye-mo?

Oh, kita tengah cakap pasal lakonan eh? Babak menangis tu, aku rasa diaorang Photoshop je kot. Sebab masa aku nangis masa tengggg... cis! Aku nangis betol!


Ada orang cakap kau jambu. Apa komen kau?

Dah makan tengahari? Aku boleh belanja.


Kau dah lakon banyak watak.... Kalau ada tawaran watak maknyah, kau terima tak?

Kalau bayar boleh beli sebiji banglo untuk RAT, aku ok je. Aku kan pelacur bakat. Wakaka!


Masa mula-mula kau mohon masuk ASWARA, apa response mak bapak kau?

Yuran berapa ringgit?


Dalam banyak-banyak drama yang kau berlakon, yang mana satu kau rasa gagal?

Semua drama aku gagal. Gagal apa? Aku gagal tackle heroin drama tu. Atau aku memang loser.


Pada pendapat kau, rakyat Malaysia rata-rata faham tak 1Malaysia tu apa?

Jangan cakap rakyat Malaysia. Aku sendiri pun tak paham 1Malaysia tu apa! Mungkin sebab aku banyak sangat baca gossip, tak pun cerita misteri kot.
Eh jap, one ke satu? Macam mana nak sebut ni?


Kenapa ada orang bantah Chin Peng pulang ke tanahair?

Pasal Chin Peng tak nak bawak balik ole - ole untuk diaorang. Tak pun sebab TANAH ni banyak sangat AIR kot. Entahlah.. salah baca buku sejarah kot. Ishh! Susahlah soalan ko ni Faisal.




Dalam teater kompilasi vol2 ni ada orang cakap kau buka baju. Betul ke?

Betul. Tapi aku bukak baju dekat backstage je. Masa nak pakai kostum. On stage tak boleh bukak baju sebab sejuk sangat.

Kau rasa teater vol 2 ni boleh tanding Tun Razak...The Musical tak?

Tak boleh, sebab penonton yang datang Teater Kompilasi Vol II ni tak pakai formal (baca: kot hitam)

11 comments:

OrangGilak said...

toksah cakap chin peng la... hang pun kedekut ole-ole

masturah idrus said...

posing sakan!

p i a said...

ZA mmg poyo :P

Shamimi Haniza said...

Wah, ad jugak interview ni. Amaze! Ingatkan x td. =)

beautiful.disgrace said...

wah, gambar nombor dua tu poyo gilak.. hahaha..

Rumah Anak Teater said...

Poyo? Tahu takpe.

Zahiril Adzim said...

cis, kau letak gambar ni faisal?
Memang poyo!

ezral Sya said...

HAHAHAHA ZA pandai jugak jadi loyar buruk !

FynnR said...

haha nampak gedik je :D

Lucky said...

gerek seh.. soalan yang tak masuk di akal.. hahah

kekure said...

Kalau aku cakap KOKEN 8juta kali lagi best dari Teater Muzikal Tun Razak boleh dapat adiah tak?

Post a Comment